Eigen huis en scheiden

, Joanne
6-2-2014, 13:49 uur

Dag allen,

Ik zit met het volgende probleem waarover ik heel graag met anderen van gedachten wil wisselen, alle advies/tips zijn welkom!

Ruim 1.5 jaar geleden vond mijn (nu ex-)vriend het gras bij de buurvrouw groener, details zal ik jullie besparen. We hebben 5 jaar geleden een huis gekocht. Op onze beide salarissen, ruim binnen budget, allebei voor 50% eigenaar.

Toen ik een schop onder mijn kont kreeg, zei mijn ex me direct dat hij niet uit huis zou gaan. Wat ik wilde moest ik maar zien, maar hij bleef er zowieso wonen, en zijn nieuwe vlam kwam direct mijn plek inpikken. Ging gewoon bij ons op de bank zitten en flikflooien met mijn ex.

Ik heb mijn spullen gepakt en ben naar mijn ouders gegaan, die mij heel warm onthaald hebben. Zo kon ik rustig alles op een rijtje zetten. We hebben direct geprobeerd om de hele hypotheek op naam van mijn ex te krijgen, maar dat kregen we niet voor elkaar, zijn salaris (en ook mijn salaris) is niet toereikend om de hele hypotheek te krijgen. Dus huis te koop gezet.

Nu zijn we ruim 1.5 jaar en heel veel ellende verder. Hij woont nog steeds in ons huis, en ik bij mijn ouders. Iedere maand moet ik de helft van de hypotheek betalen want ik ben voor de helft eigenaar. Hij zit er nog steeds met zijn nieuwe vlam (die NIKS betaalt, maar er wel iedere dag is!) en ik kan geen kant op.

Al die tijd krijg ik 'goedbedoelde' adviezen naar mijn hoofd geslingerd:
Dat ik hem uit huis moet zetten en dat ik moet stoppen met betalen. Wij hebben een NHG garantie, dus als ik mijn hypotheekdeel niet netjes betaal, zal NHG de restschuld bij mij gaan verhalen. Dus geen optie...

Ook adviezen dat ik hem het leven zuur moet maken, dat ik bij hem en zijn vriendin in moet trekken, enz. enz. hoor ik hele dagen. Ook opmerkingen van 'goh, is je huis NOG niet verkocht????' Jee, wat erg....

Ik ben bij een advocaat geweest, bemiddelingshulp, met de belastingen gepraat.. Maar ik kan gewoon niks anders doen dan wachten totdat het huis verkocht is. Dat kan nog wel 10 jaar duren. Niet alleen gezien de slechte huizenmarkt, maar ook omdat we in een klein dorp wonen waar helemaal geen huizen verkocht worden.

Mijn ex wil ook nergens aan meewerken, vind de situatie prachtig. Goedkoop in een mooi huis met een nieuw wijf. Hij werkt nergens aan mee, huis en tuin zijn een puinhoop. Tuin onderhouden of huis opknappen wil hij niet. Hij maakt het nog net niet zo bont dat ik gerechtelijke stappen kan ondernemen.

Een half jaar geleden kreeg ik via via aangeboden dat iemand ons huis wilde huren. Ik helemaal blij!! Maar ja... huren kan alleen met wederzijds akkoord... Natuurlijk ging mijn ex hier niet mee akkoord... Alles heb ik geprobeerd! Maar nee, verhuren mag alleen als beide eigenaren ermee instemmen. Dus feest ging niet door.

Wie herkent zich in deze situatie?? Excuses voor het lange verhaal, maar anders is het denk ik niet duidelijk genoeg.

Groet, Joanne

reageer op dit bericht in het forum

Re: Eigen huis en scheiden

, nicky
16-2-2016, 10:27 uur

je bent niet alleen hoor,

is zeker wel een oplossing voor, desnoods via gerechterlijke weg ...

Mijn ex-partner ligt dwars

Stel: jullie zetten je huis te koop. Het huis en de hypotheek staan op beider naam. Je ex blijft in het huis wonen, totdat hij of zij iets anders heeft. Je ex betaalt netjes de hypotheek en andere woonlasten. Zodra er echter kopers verschijnen, zorgt hij of zij ervoor dat het rommelig is in huis en dat de tuin er onverzorgd bij ligt. Met als resultaat dat er geen schot komt in de verkoop van het huis.

De situatie frustreert jou tot en met. Je kunt praten als Brugman, maar je ex doet niets. Aarzel in zo’n geval niet en schakel hulp in. Wij helpen je verder met vakkundig advies en leggen vrijblijvend het eerste contact met een deskundige.

Ook als jij wel wil verkopen, maar de ex niet is het mogelijk om hulp in te schakelen. Je kan namelijk vervangende toestemming van de rechter krijgen voor de verkoop van het huis.
veel succes met de vervelende situatie ...

mvg

Nicky

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar nicky
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.
Ik ontvang graag aanbiedingen en nieuws over eigen huizen, plaats mij op de mailinglijst van het Eigenhuisforum

  


terug